Petal search

Isprobao sam novi Huawei i, zaista, nikad nije bio bolji: Nabava aplikacija nikada nije bila jednostavnija i lakša

Sadržaj omogućava: Huawei

Popularnost Huaweijevih mobilnih telefona raste iz godine u godinu, i to s dobrim razlogom.

Kada mi je ruke stigao novi službeni mobitel, Huawei P40 Pro, to je bio idealan trenutak da prošvrljam po AppGallery i skinem sve aplikacije koje moj život čine lakšim i jednostavnijim. Otprilike to vam je: mobilno bankarstvo bez kojeg više ne mogu zamisliti svakodnevicu (prije smo išli u banke plaćati račune?!), zatim AnyDo aplikaciju bez koje ne bih znao gdje mi je glava (odličan app za jednostavno organiziranje dnevnih taskova) i, naravno, HRT Meteo bez koje bih 365 dana godišnje hodao u kratkim rukavima. Sve aplikacije i a sve druge vama bitne na koje ste navikli nalaze se u Hauwei storeu, stoga navalite.

Novi igrač na tržištu appova: Petal Search

Upravo zato je ove godine predstavljen Huawei Petal Search, aplikacija koja zapravo služi jednostavnoj nabavci ostalih aplikacija, koje nisu nužno u službenom dućanu aplikacija, iliti tzv. AppGalleryju, već imaju svoje kanale distribucije. U svakom slučaju, rezultati će doći  gumbom za instalaciju kako bi stvari bile jednostavne. Dovoljno je upisati ime aplikacije u tražilicu i Petal Search će za vas pronaći službeni kanal za skidanje aplikacije. Ja sam bez problema uspio skinuti Facebook, Instagram, Mape i sve ostalo što svakodnevno koristim.

Uspio sam instalirati Facebook i sve aplikacije koje inače koristim bez problema preko Petal Searcha

Aplikacija pruža i dnevne vremenske prognoze i najnovije vijesti, sportske rezultate i rasporede uživo, pretraživanja videozapisa, slika i glazbe, te financijske vijesti i ažuriranja na burzi. Kad je riječ o putovanjima, pretražit će milijune hotela širom svijeta i rezervirati sobe, te provjeriti letove i informacije o putovanjima za vodeće svjetske destinacije. Petal Search također će potražiti lokalne usluge i tvrtke s opsežnim direktorijima.

Petal Search – Početni ekran

Tu je i widget za pretraživanje koji se može staviti direktno na početni ekran i čini  pretraživanje još lakšim i jednostavnijim. Petal Search možemo smatrati osobnim asistentom preko kojeg možemo doći do svih podataka koje želimo, a da ne moramo uopće otvoriti internet preglednik i koristiti neku od popularnih tražilica. Primjene toga u svakodnevnom radu i produktivnosti su neograničene.

Widget na početnom ekranu

Ekosustav na dlanu

Huawei proizvodi i, zaista izvrsna, prijenosna računala, razvoj sveobuhvatnog ekosustava je u ovom vremenu važna stavka. Tako svoj Huawei mobilni uređaj možete lako povezati s Huawei prijenosnikom, dijeliti ekran s mobitela na prijenosniku, pisati poruke direktno s prijenosnika ili razmijenjivati datoteke u par klikova.

Huawe Share – Upravljanje i razmjena datoteka je postala full jednostavna

Moram priznati da sam se vrlo brzo naviknuo na novi mobitel i sve što mi pruža, i čitav taj ekosustav funkcionira odlično.


Sadržaj kreirao RTL Digital u suradnji s partnerom Huawei Hrvatska