Video 3

Loše navike malo teže izumiru, ali dobar madrac i jastuk definitivno čine čuda

U trećem tjednu Ana se pomalo navikava na novi režim spavanja. Nije to sve tako lako kako se činilo na početku. U idućem nastavku pogledajte je li se Ana uspjela naviknuti na novi režim spavanja.

Maleni update kako zasad ide moj eksperiment. Naravno, pokušala sam se pridržavati svih pravila koje sam si sama zadala, al i onih koje mi je doktorica preporučila. Evo što sam do sada iskusila:

Na prvu mi se činilo lagano, ali moram priznati da sam se borila s nekoliko pravila. Prvo, budući da sam noćna ptica i da sam zadnji put išla spavati u 23 kad sam bila dijete, s tim pravilom ranijeg odlaska u krevet još uvijek se borim, ali polako hvatam ritam. 

Također, iako znam da je ovo dosta loša navika, volim pogledati seriju ili film iz kreveta prije spavanja (a često i zaspim uz njih pa se onda tijekom noći budim i gasim sve oko sebe, od svjetla do ekrana) ili dobro proskrolati sve portale i društvene mreže pa mi je izbacivanje tehnologije iz sobe još uvijek šok. 

Tako da se podosta borim s poštivanjem svih pravila, ali unatoč tome – već osjećam neke pozitivne pomake u svojoj spavaćoj rutini. Primjerice, zadnjih dana sam odspavala cijelu noć u komadu. Prije sam se često budila ii mala isprekidan ciklus, što bi me uz malo sati sna, dodatno iscrpljivalo. Osim toga, često sam se znala probuditi s ukočenim vratom ili bolovima u leđima, ali zadnjih tjedan dana ne osjećam apsolutno nikakve nelagode. Sigurno je da puno bolje spavam, al i da dobar madrac i jastuk čine čuda!

Kao što sam rekla, još uvijek se navikavam na cijeli režim, ali stvari definitivno idu na bolje. Nadam se da ću sljedeći tjedan imati još bolje rezultate. 

Ovih dana kada su neizvjesnost, briga i stres dio naše svakodnevice – zdravlje je važnije nego ikada prije, a samim time i kvalitetan te dobar san, stoga ostanite doma, budite odgovorni i dobro se naspavajte!

Pogledaj još videa

video 1

Kava s prijateljicama i članak na internetu potaknuli su me da preokrenem cijeli život i krenem u eksperiment spavanja

Novinarka RTL-a kreće sa svojim eksperimentom. Prije nego krene s eksperimentom Ana se oboružala informacijama o tome kako izgledaju navike koje pogoduju kvalitetnom spavanju.

video 2

Posjet klinici za poremećaje spavanja i moja prva polisomnografija

U svojoj potrazi, Ana se zaputila u polikliniku koja se bavi poremećajima u spavanju gdje je pričala sa stručnjakinjom i doznala razne zanimljivosti o kvaliteti svog sna.

video 3

Loše navike malo teže izumiru, ali dobar madrac i jastuk definitivno čine čuda

U trećem tjednu Ana se pomalo navikava na novi režim spavanja. Nije to sve tako lako kako se činilo na početku. U idućem nastavku pogledajte je li se Ana uspjela naviknuti na novi režim spavanja.

video 4

Od jutarnjeg zombija do osobe koja se diže na prvi alarm

Prošlo je dvadesetak dana od Aninog eksperimenta. Je li uspjela preokrenuti svoje navike? Kako je osjeća i je li se isplatilo pozabaviti se svojim navikama u spavanju?

video 5

Snovi su se vratili u moj život - doslovno

Ana završava svoj eksperiment. Prošlo je četiri tjedna i dosta se toga promijenilo u njezinom životu. Hoće li Ana nastaviti živjeti i spavati po novouređenom režimu, pogledajte u predzadnjem nastavku Velikog eksperimenta spavanja.

video 6

Mala avantura s velikim promjenama ili kako sam pronašla svoj poticaj za spavanje

U zadnjem videu Velikog eksperimenta donosimo sve što smo doznali na Aninom zanimljivom istraživanju vlastitih navika u spavanju. Kvalitetno spavanje je važno, stoga primijenite i sami sve što smo naučili i unaprijedite kvalitetu svog života.

*Eksperiment spavanja proveden je u vrijeme kada su naši svakodnevni životi još bili neokrznuti koronavirusom. Iako je sada situacija potpuno drugačija, svima nova i neizvjesna - ova rješenja za dobar san ostaju ista. Ostanite doma, budite odgovorni i dobro se naspavajte uz ove savjete...