Video 6

Mala avantura s velikim promjenama ili kako sam pronašla svoj poticaj za spavanje

U zadnjem videu Velikog eksperimenta donosimo sve što smo doznali na Aninom zanimljivom istraživanju vlastitih navika u spavanju. Kvalitetno spavanje je važno, stoga primijenite i sami sve što smo naučili i unaprijedite kvalitetu svog života.

Prošlo je mjesec dana, završila sam svoj eksperiment o spavanju i vrijeme je da sumiram svoje putovanje. Ovako, trebalo je oko 10-ak dana da mi se tijelo privikne na novi raspored.

S nekim promjenama sam se malo više borila, primjerice, s ranim odlaskom u krevet. Također, u početku mi je bilo jako teško zaspati bez serije koja će me uljuljkati u san. I na kraju – uvjerila sam se koliko je dobar madrac zapravo važan. 

Iako je prošlo samo mjesec dana, osjećam ogromne promjene. Od toga da započinjem dan svježa, odmorna i općenito imam više energije do toga da mi dan dulje traje, a zbog toga sam i produktivnija.

Na kraju ove cijele avanture, ponovno sam se našla s doktoricom, kako bismo prokomentirale rezultate, al i obavile finalno snimanje. Iskreno me zanimalo kakvi će rezultati biti ovaj put, s obzirom na to da sam u potpunosti promijenila svoje navike, al i da se sama već osjećam bolje – fizički i psihički. 

Moram priznati da me dobri rezultati nisu previse iznenadili, a čak je i doktorica rekla da nije čudno što se osjećam kao da mi se cijeli bioritam preokrenuo jer sam sada izbalansirala sve životne potrebe. 

A da je noć provedena prema pravilima higijene spavanja polučila i bolje rezultate u pogledu kvalitete i kvantitete spavanja, bio je i dokaz koliko se ta razlika može reflektirati na svakodnevno funkcioniranje. 

U svakom slučaju, ova mala avantura u potpunosti mi je izokrenula život, a nadam se da ćete i vi koji ste me pratili nešto izvući iz toga, ali i pronaći svoj poticaj za spavanje.

Ovih dana kada su neizvjesnost, briga i stres dio naše svakodnevice – zdravlje je važnije nego ikada prije, a samim time i kvalitetan te dobar san, stoga ostanite doma, budite odgovorni i dobro se naspavajte!

Pogledaj još videa

video 1

Kava s prijateljicama i članak na internetu potaknuli su me da preokrenem cijeli život i krenem u eksperiment spavanja

Novinarka RTL-a kreće sa svojim eksperimentom. Prije nego krene s eksperimentom Ana se oboružala informacijama o tome kako izgledaju navike koje pogoduju kvalitetnom spavanju.

video 2

Posjet klinici za poremećaje spavanja i moja prva polisomnografija

U svojoj potrazi, Ana se zaputila u polikliniku koja se bavi poremećajima u spavanju gdje je pričala sa stručnjakinjom i doznala razne zanimljivosti o kvaliteti svog sna.

video 3

Loše navike malo teže izumiru, ali dobar madrac i jastuk definitivno čine čuda

U trećem tjednu Ana se pomalo navikava na novi režim spavanja. Nije to sve tako lako kako se činilo na početku. U idućem nastavku pogledajte je li se Ana uspjela naviknuti na novi režim spavanja.

video 4

Od jutarnjeg zombija do osobe koja se diže na prvi alarm

Prošlo je dvadesetak dana od Aninog eksperimenta. Je li uspjela preokrenuti svoje navike? Kako je osjeća i je li se isplatilo pozabaviti se svojim navikama u spavanju?

video 5

Snovi su se vratili u moj život - doslovno

Ana završava svoj eksperiment. Prošlo je četiri tjedna i dosta se toga promijenilo u njezinom životu. Hoće li Ana nastaviti živjeti i spavati po novouređenom režimu, pogledajte u predzadnjem nastavku Velikog eksperimenta spavanja.

video 6

Mala avantura s velikim promjenama ili kako sam pronašla svoj poticaj za spavanje

U zadnjem videu Velikog eksperimenta donosimo sve što smo doznali na Aninom zanimljivom istraživanju vlastitih navika u spavanju. Kvalitetno spavanje je važno, stoga primijenite i sami sve što smo naučili i unaprijedite kvalitetu svog života.

*Eksperiment spavanja proveden je u vrijeme kada su naši svakodnevni životi još bili neokrznuti koronavirusom. Iako je sada situacija potpuno drugačija, svima nova i neizvjesna - ova rješenja za dobar san ostaju ista. Ostanite doma, budite odgovorni i dobro se naspavajte uz ove savjete...